Zangles of stemcoaching

Zangles of stemcoaching is nuttig voor elke zanger of spreker. Mensen die hun stem intensief gebruiken voor werk of hobby hebben baat bij een goede begeleiding waarin alle aspecten voor een gezond en vrij gebruik van de stem aan de orde komen. Houding en adem zijn belangrijke pijlers. Ook goede aandacht hoe je de stem na intensief gebruik weer kunt ontspannen is heel belangrijk.
Zoek je een zangdocent of een stemcoach in Haarlem, dan kun je bij mij terecht.

Zangles – vrij zingen
Tijdens de les is er veel aandacht voor de vrije toon. Een functionele houding, adem en stemplaatsing zijn voor het zingen heel belangrijk. Zo begeleid ik je op een procesmatige manier naar een vrije manier van zingen.

Het is ook mogelijk om alleen met repertoire bezig te zijn. Interpretatie van de muziek neemt een belangrijke plaats in. De tekst van het lied treedt meer op de voorgrond.

Zangles is er voor jong en oud, voor beginner en gevorderde, klassiek, pop en musical. In mijn lespraktijk komen ook veel koorzangers die graag willen leren vrij zingen.

Coach ensembles
Bestaande zanggroepen (van duo tot koor) kunnen door mij gecoacht worden. Ik geef adviezen over zangwijze (techniek), interpretatie (stijlbewust zingen) en ensemblevorming.